Om EHC Teknik ab

EHC Teknik ab i Partille

Certifierad avgasrening för bättre miljö

Vårt miljöarbete ligger oss varmt om hjärtat. Tack vare alla fantastiska kunder och utmanande avgasproblem under 30 år, har vi kunnat utvecklas och byggt upp en enorm kunskapsbank kring partikel avskiljning. EHC Teknik ab jobbar enligt ISO 9001 och ISO 14001. Detta intygar för er som kund, en trygghet samt en garanti av ett professionellt och kvalitativt utförande avseende era miljöproblem i er anläggning.

 

Fakta

  • EHC partikelfilter uppfyller avgasnormen i TRGS 554 (D) och COSHH (GB). VERT-Filterlist, BAFU, EMPA, TÜV.
  • MILJÖZON – Godkänt att eftermontera partikelfilter med NOx reduktion för uppgradering av fordon från Euro II och Euro III till Euro V motorer.
  • Vi servar ditt partikelfilter hos oss eller på plats för att förlänga dess livslängd.
  • Vi ATEX-Certifierar alla fordon och utrustningar.
  • EHC Partikel filter är VERT Certifierade.
  • Filtret behandlas som normalt avfall.

Vi hjälper gärna till att lösa avgasrelaterade miljöproblemen i era fordon eller i er anläggning.

 

Hur en mans nyfikenhet blev en industri

Året var 1980, Rolf Johnson var anställd på ett företag som specialiserade sig på tillverkning av luftfilter i ventilationsanläggningar. En dag när Rolf var på kundbesök fick han förfrågan att lösa deras avgasproblem vid körning inomhus.
Rolf visste inte hur han skulle lösa problemet, men brann för utmaningen och tog sig an projektet. Inte kunde han ana att hans utmaning skulle bli starten till ett eget vinstdrivande bolag och långt fint samarbete med företaget som utmanat hans passion. Verkstaden i garaget fick så mycket uppdrag och blev såpass tidskrävande att han beslutade sig för att starta eget 1983. Marknaden hade ett behov som Rolf kunde fylla med; partikelfiltret. Beställningar strömmade in och bara några år senare skulle EHC Teknik ab leverera sina produkter till fler länder, än bara Sverige.
Kunden 1980, var Volvo. De var väldigt nöjda med de första partikelfilter Rolf levererade som lösning på deras avgasproblem. De första tre åren hade Rolf full upp med uppdrag från Volvo, och jobbade enbart med dem. Efter några år fick de förfrågningar från deras första utländska kund Italien. Bara några månader senare hade de gjort framgång i Tyskland, som idag är EHC Tekniks största marknad.

Rolf flyttade från garaget till Partille, utanför Göteborg, där EHC befinner sig idag.

 

Hans döttrar är framtiden

Rolf har två döttrar, Karin och Christina. Idag drivs företaget av systrarna och Rolf som medarbetare, stöttepelare och eldsjäl.

 

Vår Vision

EHC Teknik ab har fortfarande samma enkla vision att tillverka partikelfilter i världsklass. Målet är att kontinuerlig utveckla våra produkter för att serva industrins behov med människans hälsa och miljö i fokus. Alla våra partikelfilter är framtagna i syfte att förbättra er miljö, oavsett om körsträckan är lång eller kort, inomhus eller utomhus.
Tack vare och tillsammans med våra engagerade medarbetare drivs företaget framåt.
Vi fortsätter bygga speciallösningar efter kundens behov med snabba leveranser. Detta är en del av vår service policy. För oss står kunderna alltid i centrum med sina behov och det finns i stort sett inga begränsningar inom vad som kan göras.